بهترین دوره نوسانات ایران چیست؟

ساخت وبلاگ

28 اکتبر 2002

کیا آغازگر بانکداری بدون بهره اسلامی را ارائه می دهد

توسط ویکتور راجرز

انجام تجارت در سطح جهانی اغلب نیاز به درک عمیق از سنت های فرهنگی و مذهبی و محیط های سیاسی دارد که بر موقعیت های مالی خارج از کشور تأثیر می گذارد. به عنوان مثال ، بسیاری از معاملات مالی در ملل اسلامی بر اساس دکترین دینی باقی مانده است و به همین ترتیب بانک ها ملزم به جلوگیری از پرداخت علاقه به وام گیرنده هستند.(قانون اسلامی "RIBA" یا علاقه به معاملات مالی را ممنوع می کند.)

بسیاری از شرکت های بزرگ ایالات متحده نیاز به پرداختن به شرکا و مشتریان تجاری اسلامی خود را درک کرده اند. به عنوان مثال ، Citibank ، شرکت تابعه خود را در سال 1996 در بحرین در بحرین تأسیس کرد تا سبک بانکی اسلامی را به سرمایه گذاران و صندوق های سرمایه گذاری برساند. بانکداری اسلامی به آمریکا باز می گردد ، زیرا بانک هایی مانند HSBC Bank USA وام های بدون بهره را به مشتریان مسلمان مستقر در ایالات متحده ارائه می دهند.

در حالی که کاربرد و تفسیر یک سیستم بانکی بدون بهره در سراسر جهان اسلام متفاوت است-به عنوان مثال ، اندونزی و مالزی دارای بانک های بدون بهره هستند ، اما اکثریت دارای علاقه هستند-ایران یکی از تفسیرهای دقیق تر این اصل را نشان می دهد. در اصل ، در بانکداری بدون بهره ، بانک و وام گیرنده در سود در بیشتر یک رویکرد به اشتراک گذاری ریسک سهم دارند.

به گفته امیر کیا ، استاد اقتصاد ، یک سیستم بانکی بدون بهره می تواند ثبات بازار را فراهم کند ، زیرا نرخ بهره "عامل مهمی در تعیین تقاضا برای پول" است.

کیا گفت: "در سیستم ایالات متحده ، ما این را تشخیص داده ایم که به دلیل علاقه به بخش تقاضای پول ، ما همچنان یک سیستم ناپایدار خواهیم داشت."وی گفت: "این سیستم دو بخش دارد: تقاضا و عرضه. بانک مرکزی ایالات متحده بهترین کاری را که می تواند انجام دهد انجام می دهد ، اما مشکل اصلی نوسانات نرخ بهره است. من پیشنهاد می کنم که نرخ بهره باید به صفر ثابت شود. "

در حالی که مفهوم کیا در مورد بانکداری بدون بهره ممکن است برای بسیاری از آمریکایی ها مفهومی عجیب باشد ، میلتون فریدمن ، اقتصاددان برنده جایزه نوبل ، یک سیاست پولی را تأیید کرد که نرخ بهره صفر را تشویق می کرد و آن را به عنوان روشی کارآمد تر برای اختصاص منابع نشان می دهد.

با کاوش در این شماره ، کیا باعث شد تا مقاله ای با عنوان "تقاضای پول بدون بهره و بهره: عدم تغییر سیاست و ثبات" را تکمیل کند ، که در آن او به طور خاص تأثیر سیستم بانکی بدون بهره ایران را بر تقاضای پول کشور بررسی می کند. تحقیقات قبلی در مورد سیستم های بانکی بدون بهره متمرکز بر تقاضای کوتاه مدت است ، بنابراین مقاله کیا با نگاهی طولانی تر به موضوع ، نتایج قطعی تری ارائه می دهد.

در حالی که کیا اعتراف می کند که تحقیقات وی عمدتاً سیاست محور است ، وی خاطرنشان کرد: نتایج نشان می دهد "یک سیستم بانکی با ثبات تر". در حالی که تحریم تجاری ایالات متحده علیه ایران باقی مانده است ، تحقیقات کیا هنوز هم می تواند نگاهی مفید به سیستمی که در برخی از کشورهای مسلمان دیگر به شکل یا شکل استفاده می شود ، ارائه دهد.

کیا قبلاً از اندازه گیری های مالی پذیرفته شده برای آزمایش ثبات تقاضای پول کوتاه مدت و بلند مدت در ایران و همچنین تأثیر سیاست های پولی بر ثبات تقاضای پول بلند مدت در کشور استفاده کرد. وی با استفاده از داده های مالی سه ماهه ایران از سالهای 1966-1966 که از صندوق بین المللی پول گرفته شده بود ، ابزارهای بدون بهره و بهره را با یکدیگر مقایسه کرد.

در سال 1984 ، دولت ایران پرداخت بهره را در بیشتر وام و وام گرفتن ممنوع اعلام کرد. تجزیه و تحلیل کیا به طور خاص از داده های محیط قبل از منافع در برابر سیستم بدون بهره پس از سال 1984 استفاده می کند.

کیا گفت که او انتظار دارد که رژیم در ایران نسبت به تقاضای بهره ، بی ثباتی بیشتری برای تقاضای پول بدون بهره ایجاد کند. وی گفت: "من انتظار نداشتم كه در كشور با تنوع تحولات اجتماعی كه در آنجا تجربه شده است ، چنین نتیجه شدیدی داشته باشم."

اما با وجود تغییر در سیاست و رهبری در ایران ، تقاضای کوتاه و بلند مدت برای پول بدون بهره پایدار ماند. کیا خاطرنشان می کند که ایران "طیف وسیع تری از شوک های واقعی و پولی را در طول دوره نمونه تجربه کرده است" ، و مطالعه خود را در مورد علاقه خاص اقتصاددانان پولی انجام داد. به عنوان مثال ، از سالهای 1995-98 ، بانک مرکزی این کشور سقف های اعتباری را برای تسهیلات بانکی تنظیم کرده است تا تورم را مهار کند.

در اصل ، تحقیقات کیا نشان داد که از آنجا که تقاضا برای پول داشتن سود پایدار نیست ، بانک مرکزی در صورت عدم وجود عرضه پول با بهره ، ابزاری قدرتمند از سیاست پولی (یعنی نرخ بهره) را از دست نمی دهد. به نظر می رسد که این امر به نظریه مالی وی اعتبار می دهد که حاکی از نیاز به تغییر عرضه پول به تورم درپوش است ، نه اینکه دوباره از نرخ بهره استفاده شود.

در حالی که کیا خاطرنشان کرد که نرخ بهره واقعی و مورد انتظار در ایالات متحده نقش زیادی در تعیین سیاست های پولی و در نهایت تقاضای پول دارد ، داده های محدود از ایران الگوی مشابهی را در ابزارهای مالی با بهره ای از بهره نشان می دهد. وی گفت: "همچنین مشخص شد كه مأمورین خواستار داشتن دارایی های دارای علاقه به جلو هستند و انتظارات آنها در بازارهای مالی ایران به طور عقلانی شکل می گیرد."

مدرسه ی فارکس...
ما را در سایت مدرسه ی فارکس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مینا لاکانی بازدید : 44 تاريخ : دوشنبه 29 اسفند 1401 ساعت: 14:19